Hot Posts

6/recent/ticker-posts

RAIH KUTIPAN RM4 JUTA, 18 PUASA DI KAMPONG PISANG’ TERUS PIKAT HATI PENONTON


FILEM 18 Puasa Di Kampong Pisang terus menjadi pilihan penonton dan sekali gus mencatat rekod kutipan sebanyak RM4 juta dalam tempoh 18 hari sepanjang ia ditayangkan Di Pawagam Rumah Anda, Astro First.

Ini membuktikan jalan cerita yang menarik oleh sutradara disegani, Mamat Khalid dan bakat seni yang dipersembahkan oleh setiap barisan pelakon mampu menarik minat penonton untuk menghargai karya tempatan.

Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata,

“Alhamdullilah, 18 Puasa Di Kampong Pisang masih mendapat tempat di hati penonton meskipun filem tersebut telah ditayangkan melebihi dua minggu.

"Menariknya, filem arahan pengarah hebat Mamat Khalid ini berjaya menonjolkan bakat-bakat anak seni tanah air untuk dihargai. Di media sosial juga menyaksikan penonton turut memuji dengan bakat yang dipertaruhkan di dalam filem tersebut.

"Saya harap kejayaan 18 Puasa Di Kampong Pisang mampu menjadi rujukan dalam industri seni agar terus mengutamakan serta mengetengahkan lagi bakat-bakat hebat tanah air,” ujarnya.


Naskhah 18 Puasa Di Kampong Pisang adalah gabungan daripada dua ‘masterpiece’pengarah Mamat Khalid, iaitu Kampong Pisang dan 16& 17 Puasa.

Ia mengisahkan tentang sekumpulan penduduk Kampong Pisang masih melakukan kemungkaran di bulan Ramadan. Ketika Barkoba menikmati makanan di siang hari dalam semak samun, tiba-tiba berlaku satu insiden.

Dia telah didatangi si iblis dan membawa Barkoba kembali ke masa silam untuk mengimbau setiap tindak tanduk kesalahan yang dilakukan sepanjang hidupnya. Barkoba mengabaikan zakat, menganaiyai orang lain, mengajak melakukan kemungkaran serta menyebabkan kecederaan dan kematian Kiambang.

Dapatkah Barkoba memperbetulkan kesalahannya yang lalu dan kembali ke dunia yang nyata dan berjayakah Barkoba menyelamatkan Kiambang?

Saksikan filem 18 Puasa Di Kampong Pisang yang kini masih berada di Pawagam Rumah Anda, Astro First. Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand.

Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (dua hari) secara berulang-ulang. Ikuti info dan klip-klip menarik tentang filem ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw.


[KREDIT: Astro Shaw]

Post a Comment

0 Comments