21 Jan 2021

,



PELAKON Aeril Zafrel memaklumkan dirinya kini positif dijangkiti Covid-19 selepas melakukan swab test pada Selasa.

Suami kepada Wawa Zainal itu berkongsi perkara berkenaan menerusi Instagramnya hari ini.

"Assalamualaikum semua. Malam tadi aku mendapat perkabaran aku positive covid-19. Hari Isnin, aku pergi ke rumah manager aku sebab dia demam.

"So aku ke sana sebab kebiasaannya aku yang akan jaga dia kalau dia sakit teruk sebelum ni. Jadi sebab hari pun dah lewat, so aku decide untuk tidur sana.

"Selasa esoknya, aku angkut dia pergi clinic dan ambil swab test PCR sekali dengan aku. Lepas itu aku jumpa staff untuk briefing launching virtual online product hujung bulan ini dan aku balik rumah terus. 

"Rabu, result keluar dan aku serta manager positif," ujar Aeril. 

Menurut Aeril, selepas mendapat keputusan tersebut, dia terus mendapatkan khidmat sebuah klinik untuk menjalankan ujian saringan ke atas isteri, anak-anak dan semua kakitangannya.

"Immediately aku panggil @kumpulan_megaklinik_zahran untuk swab test family dan staff aku sebab ada jumpa dorang.

"Swab test RTK kesemua mereka negative dan masih menanti result PCR pulak. Doakan negative juga.

"Sekarang aku self quarantine dekat bilik atas. Nak isi masa 10 hari ini dengan macam-macam aktiviti kat bilik. Doakan guys. 

"Now manager aku itu dah recover dan tak demam lagi, tapi tetap self quarantine," ujarnya.


[KREDIT: Instagram Aeril Zafrel]


20 Jan 2021

,




SALURAN TV Okey tampil dengan dua program baharu iaitu Projek Ratu yang disiarkan sejak 2 Januari lalu, setiap Sabtu, jam 2.30 petang dan Sumandak Duo yang menemui penonton menerusi episod pengenalannya pada 4 Januari lalu, setiap Isnin, jam 11 pagi.

Saksikan 13 ratu cantik Unduk Ngadu iaitu Alyysa Jimeh, Angelia Odrie, Shierly Anthony, Marlyn Mundoi, Cora Waybin, Dona Amylinda, Wendy Kukundu, Evian Verolia, Elvira Satebon, Monica Manjin, Reznah Edwin, Valentina Day dan Oliva Chin bertanding dalam program Projek Ratu.   

Ratu-ratu akan menceritakan perjalanan mereka sebelum dan selepas menjadi Ratu Cantik. Di sini juga penonton dapat menyaksikan tentang aktiviti-aktiviti ratu iaitu aktiviti sukan ratu dan juga aktiviti memasak masakan tradisional di dearah-daerah ratu itu sendiri.

Sebuah lagi program menarik yang dijanjikan RTM, Sumandak Duo, travelog berkisar tentang perjalanan dua gadis yang bersahabat baik menjelajah ke tempat-tempat menarik di seluruh negeri Sabah.

Ikuti santai perjalanan pelakon Jasper Supayah berkunjung ke lokasi menarik di Sabah dengan ditemani pengacara cantik kelahiran Sabah, Ixora Roselle.

Jasper yang melihat peluang diterima itu sebagai rezeki tahun baru berkongsi bakat dimilikinya bermain ukelele sambil menyanyi lagu tempatan masyarakat Sabah dalam setiap episod. Program yang menjalani penggambaran di Sabah itu mempunyai 13 episod.

Penonton juga dapat menyaksikan dua gadis ini menyahut cabaran memberanikan diri melakukan pelbagai aktiviti lasak yang belum pernah dibuat oleh mereka sebelum ini. Antaranya mereka melakukan aktiviti mendaki, rendam kaki di spa ikan yang besar saiznya, memproses daun teh, berkhemah sehari di atas bukit dan banyak lagi.

Gandingan serasi dua pengacara ini bekerjasama mencabar kemampuan diri melawan perasaan takut dan bimbang dalam diri dalam memastikan semua aktiviti dilakukan berjalan lancar. 

Kedua-duanya juga membawa tumpuan penonton menjelajah ke beberapa tempat di Sabah yang diketahuinya sebagai lokasi tumpuan pelancong. Antara yang paling sukar dilupakan ketika dapat menjejak kaki di Kundasang dan Pasar Filipina yang pemandangan sangat menarik, sibuk dan menjadi tumpuan.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.


[KREDIT: RTM]




,


DEMI membangkitkan semangat dalam usaha memerangi penularan pandemik Covid-19, Universal Music Malaysia dan Allianz Malaysia Berhad (Allianz Malaysia) bekerjasama untuk menghasilkan single yang bakal dilancarkan pada bulan ini.

Selain itu, larian maya dan konsert siaran langsung bakal diadakan pada April depan. Kolaborasi istimewa bersama Allianz We Care Community ini bakal dimulakan dengan pelancaran sebuah lagu khas daripada Universal Music Malaysia berjudul We Care.

Ia juga merupakan satu inisiatif yang memberikan perlindungan Covid-19 dan manfaat penjagaan kesihatan percuma kepada pelanggan Allianz Malaysia dan juga mereka yang bukan pelanggan.

Lagu We Care dipersembahkan secara eksklusif oleh penyanyi dwibahasa terkenal Malaysia iaitu Alvin Chong, kumpulan pop yang sedang meningkat naik Dolla, bintang pop Thai-German Jannine Weigel dan penyanyi lagu Mandopop Malaysia Nicole Lai.

Lai yang menandatangani kontrak bersama Universal Music pada Oktober tahun laluturut menyumbangkan sentuhan kreatifnya dengan menulis lirik Mandarin dalam projek pertama bersama Universal Music Malaysia ini. We Care juga merupakan lagu pertama bagi kesemua anggota Dolla untuk menyerlahkan bakat rap mereka.

Single tersebut diinspirasikan oleh situasi pandemik 2020 yang telah mengubah kehidupan masyarakat seluruh dunia. Sokongan sesama masyarakat adalah sangat penting pada masa ini. Oleh itu, lagu ini diharapkan dapat memperkukuhkan semangat pendengar untuk terus cekal dan tabah.

Menterjemahkan mesej positif menerusi lagu ini, Universal Music Malaysia dan Allianz Malaysia juga berharap lagu ini akan menginspirasi orang ramai untuk tidak berputus asa dalam menentang pandemik dan terus menyokong satu sama lain dalam tempoh sukar ini.

“Kolaborasi ini merupakan kerjasama strategi kreatif pertama yang mengetengahkan bakat artis-artis kami dalam menyalurkan kekuatan kepada orang ramai terutamanya dalam masa yang tidak menentu ini, menerusi suara mereka dalam sebuah lagu khas yang dihasilkan oleh produser muzik bertaraf ‘multi-platinum’, Bryan B.

“Dengarkan single terbaru ini di platform penstriman digital (DSP) pilihan anda,” kata Pengarah Kanan Perniagaan Baru dan Selebriti 360 Universal Music Malaysia, Kim Lim.


Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Allianz Life Insurance Malaysia Berhad, Joseph Gross berkata;

“Sebagai penanggung insurans, kami sentiasa meneliti peranan kami dalam kehidupan pelanggan. Matlamat Allianz We Care Community adalah untuk memupuk dan membina komuniti inklusif yang berdaya tahan dalam menangani situasi mencabar dan sentiasa ada bersama rakyat Malaysia ketika mereka memerlukan bantuan.

“Lagu We Care merupakan salah satu inisiatif baru yang diilhamkan daripada aspirasi untuk memupuk semangat positif dalam masa yang tidak menentu ini,” katanya.


Diterbitkan oleh Universal Music Malaysia, We Care akan dilancarkan di platform penstriman digital utama termasuk Spotify, Apple Music, YouTube Music, JOOX, iTunes, KKBox dan Deezer pada 15 Januari  lalu.

Untuk merancakkan lagi video muzik rasmi We Care yang akan ditayangkan pada Februari 2021, Universal Music Malaysia dan Allianz Malaysia akan memberikan peluang kepada dua orang pemenang istimewa untuk tampil dalam video muzik tersebut bersama keempat-empat penyanyi hebat ini.

Kongsi kisah COVID-19 anda di http://umusic.digital/sharethecare dan berpeluang untuk menjadi sebahagian daripada bintang video muzik tersebut.

Semua peserta akan menerima perlindungan Covid-19 percuma di bawah Allianz We Care Community. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Selain daripada kolaborasi lagu ini, Universal Music Malaysia dan Allianz Malaysia juga akan menganjurkan larian maya We Care dan konsert siaran langsung pada bulan April 2021, di mana hasil daripada kutipan larian maya ini akan disalurkan kepada organisasi amal.

Untuk maklumat lanjut, ikuti @universalmuzikMY dan @AllianzMalaysia di Facebook, serta @universalmusic_my dan @allianzmalaysia di Instagram.


[KREDIT: Universal Music Malaysia]

19 Jan 2021

,



KESETIAAN seorang isteri teruji apabila suaminya mencintai gadis lain. Beliau sanggup berkorban dengan hidup bermadu namun tidak dipersetujui gadis tersebut yang tidak sanggup untuk meruntuhkan rumah tangga orang lain. 

Pastinya suatu tindakan terhormat seorang wanita yang sanggup mengetepikan kepentingan sendiri semata-mata tidak mahu melihat kaum sejenisnya terluka dengan alasan sanggup bermadu.

Radio Televisyen Malaysia (RTM) tampil dengan drama kekeluargaan, Di Pinggir Ilusi yang menyaksikan bila mana manisnya sebuah pengorbanan seorang gadis yang tidak sanggup melukakan wanita lain kerana seorang lelaki.

Mengisi slot Citra di TV2 pada 19 Januari ini, pukul 9.30 malam, drama arahan Hazali Haji Ramli itu menampilkan pelakon Azhan Rani, Aishah Azman, Jasmine Suraya, Laila Nasir, Zarynn Min dan Zaidi Omar.

Galur ceritanya dimulai dengan membawakan babak Datin Hasnah membebel pada adiknya, Rizman yang masih bujang tatkala usianya mencecah 40 tahun. Hasnah ingin menjodohkan Rizman dengan Mastura dan Rizman akhirnya bersetuju walaupun beliau tidak mencintai Mastura. 

Di hari perkahwinan, Rizman terserempak dengan Auni yang sedang bermain gamelan dan gadis inilah yang sering muncul dalam mimpinya kebelakangan ini. Rizman yang jatuh cinta pandang pertama pada Auni, berhasrat untuk membatalkan perkahwinannya dengan Mastura namun ditegah oleh kakaknya, Datin Hasnah. 

Datin Hasnah menghalau Auni dari majlis pernikahan tersebut. Auni kemudiannya telah terlibat dalam kemalangan akibat dilanggar kereta dan beliau kemudiannya disahkan lumpuh.

Selepas beberapa bulan, Mastura berjaya menjejaki Auni selepas menyedari yang suaminya, Rizman mencintai Auni dan bukan dirinya. Beliau memujuk Auni untuk menjadi isteri Rizman namun Auni agak keberatan.

Rizman semakin bosan dengan situasi tersebut dan bertindak menghalau Mastura dari rumah. Datin Hasnah pula lumpuh selepas terjatuh dalam satu insiden dan sebagai balasan akibat selalu menghina Auni selama ini.

Rizman akhirnya sedar dan kembali mencari Mastura untuk meminta maaf. Mereka mula menemui kebahagiaan dan dikurniakan seorang anak perempuan yang diberi nama Auni sebagai kenangan. Namun apakah sebenarnya yang terjadi pada Auni? Ikuti kesudahannya di TV2.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.


Di Pinggir Ilusi
Bahasa: Melayu
Tarikh Siaran: 19 Januari 2021
Hari: Selasa 
Masa: 9.30 Malam 
Saluran: TV2   
Terbitan:      
Arahan: Hazali Haji Ramli
Pelakon: Azhan Rani, Aishah Azman, Jasmine Suraya, Laila Nasir, Zarynn Min dan Zaidi Omar.


[KREDIT: RTM]

18 Jan 2021

,



PENYAMPAI
radio Hot FM, Shahmira bin Muhammad atau lebih dikenali sebagai Shuib telah mengumumkan bakal meninggalkan Geng Pagi Hot di Hot FM setelah dua tahun ke udara bersama.


Dengarkan hari terakhir Shuib bersama Shuk dan Fizie menerusi segmen Geng Pagi Hot, Jumaat ini, 22 Januari,  bermula 6 pagi hingga 10 pagi.

Shuib memaklumkan perkhabaran itu pagi tadi, semasa ke udara bersama Geng Pagi Hot. Shuib berkata dia meninggalkan Hot FM kerana ingin menumpukan sepenuh perhatiannya kepada perniagaan yang dijalankan.

Sebelum ini, Shuib mengendalikan segmen Geng Pagi Hot bersama Shuk dan Fizie dari jam 6 pagi hingga 10 pagi.


[KREDIT: HotFM]

17 Jan 2021

,



BAGI memastikan pelanggan kekal berinformasi dengan perkembangan semasa dan terhibur di fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan PKPB, Astro menawarkan akses tontonan komplimentari kepada rangkaian saluran beritadan saluran kanak-kanak, mulai hari ini hingga 26 Januari di platform televisyen dan Astro GO. 

Istimewa untuk generasi muda belia, mereka bakal disajikan dengan program-program dan kandungan hiburan kanak-kanak terhebat tanpa waktu batasan di saluran Cartoon Network (CH615 HD/CH 635), Nickelodeon (CH 616 HD/CH 636), Nick Jr. (CH 617) dan Boomerang (CH 619).

Program di saluran kanak-kanak termasuk Ben 10, The Powerpuff Girls, Adventure Time, We Bare Bears, SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, Mr. Bean: The Animated Series, My Little Pony: Pony Life, Scooby-doo! Guess Who?, The Tom & Jerry Show, The Looney Tunes Show, Barbie Dreamhouse Adventures, Paw Patrol, Dora the Explorer, Top Wings, Shimmer and Shine, Blue's Clues & You dan banyak lagi. 

Tambah menarik, pelanggan Astro juga akan terus kekal maklum dengan liputan berita-berita terkini dan hal ehwal semasa yang berlaku di dalam dan luar negara di rangkaian Berita Astro, kecuali saluran berita SKY News, sehingga 26 Januari. 

Akses komplimentari saluran Berita termasuklah CNN (CH511 HD/CH531), BBC World News (CH 512 HD/CH532), Al Jazeera English (CH513 HD/CH533), Channel News Asia (CNA) (CH515), Bloomberg TV (CH 517), CNBC Asia (CH516), ABC Australia (CH 518) dan Astro Awani (CH 501). 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai akses tontonan komplimentari ini, sila layari www.astro.com.my.

Senarai saluran yang terlibat dengan tawaran tontonan komplimentari buat pelanggan Astro dalam tempoh ini adalah seperti berikut: 


Saluran Kanak-Kanak

Cartoon Network (Ch 615 HD/Ch635)
Boomerang (Ch 619)
Nickelodeon (Ch 616 HD/Ch636)
Nick Jr. (Ch617)

Saluran Berita

Astro Awani (Ch 501)
Bernama News Channel (Ch502)
CGTN (Ch503)
CNN (Ch 511 HD/Ch531)
BBC World News (Ch512 HD/Ch532)
Al Jazeera English (Ch513 HD/Ch533)
Channel News Asia (CNA) (Ch515)
CNBC Asia (Ch516)
Bloomberg TV (Ch517)
ABC Australia (Ch518)


[KREDIT: Astro]

16 Jan 2021

,



DIDORONG oleh semangat Tahun Lembu, Sunway Malls (Rangkaian Pusat Beli-Belah Sunway) terus mara ke hadapan dengan sambutan Happy ‘Niu’ Year sempena Tahun Baharu Cina kali ini. Istilah ‘Niu’ bermaksud ‘Lembu’ dalam bahasa Mandarin, bertepatan dengan zodiak untuk tahun ini. 

Lembu dalam takwim zodiak Cina merupakan sejenis haiwan yang kuat, tekun dan boleh dipercayai, lantas berbekalkan sifat-sifat ini, kami juga berharap tahun ini kita dikurniakan dengan kemakmuran, kekuatan dan kejayaan, meskipun kita sedang melalui Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) buat masa ini. 

“Kemeriahan sambutan perayaan kali ini barangkali tidak sama seperti dahulu, namun kami berharap semangat kebersamaan, nilai kasih sayang antara sanak saudara dan satu sama lain masih menjadi penunjang - bersatu kita teguh. 

"Kami juga ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baharu Cina kepada semua warga Malaysia,” ujar Ketua Pegawai Eksekutif Sunway Malls & Theme Parks, HC Chan. 


Bagi membantu insan lain ketika musim perayaan ini, Sunway Malls’ ‘Niu’ Hope Charity Drive telah diilhamkan untuk memberi sumbangan kepada komuniti B40 serta mangsa banjir yang terkesan baru-baru ini. 

Di Sunway Malls, penyediaan pengalaman membeli-belah yang selamat merupakan keutamaan tertinggi. Oleh kerana pusat beli-belah Sunway akan terus beroperasi semasa PKP untuk membolehkan pengguna membeli barangan keperluan, langkah penjagaan keselamatan yang ketat akan dikerahkan. 

Ia meliputi penggunaan pengimbas suhu berketepatan tinggi di semua pintu masuk, pengesanan kontak bagi pengunjung yang memasuki pusat beli-belah dan semua outlet, serta usaha pensanitasian berkala di semua ruang tumpuan dan kawasan umum. 

Para pembeli-belah diingatkan untuk mengamalkan penjarakan fizikal, memakai pelitup muka pada setiap masa dan menggunakan pembasmi kuman demi keselamatan. 

Dan saksikan warna-warna serba merah dan emas di setiap pusat beli-belah Sunway, serta tanglung dan pasar bunga yang menghiasi bangunan tersebut. 

Beli-belah barangan keperluan Tahun Baharu Cina anda menerusi aneka tawaran menarik untuk diri anda sendiri, atau sebagai hadiah untuk insan tersayang. Barangan seperti pakaian, dekor kediaman, hamper, produk kecantikan, termasuk yee sang, daging kering, dan banyak lagi dapat ditemui.

Ekoran penguatkuasaan semula PKP, khidmat ‘Order & Collect’ juga akan disediakan di pusat beli-belah Sunway yang terpilih untuk memudahkan pengguna ‘memesan dan mengambil’ barangan keperluan yang ingin dibeli.

Beli-belah dengan selamat di Sunway Malls!


TAHUN BAHARU CINA DI SUNWAY MALLS

Sunway Pyramid

Mulai 1 Januari hingga 28 Februari 2021, amati kerahmatan dan kemakmuran bersama insan tersayang menerusi pelbagai ganjaran menarik yang sedia untuk ditebus di Sunway Pyramid. 


Beli-belah barangan yang terdiri daripada makanan, pakaian dan hadiah untuk memenuhi keperluan Tahun Baharu Cina anda di Sunway Pyramid, yang telah mengerahkan langkah-langkah penjagaan demi keselamatan anda.

Untuk menceriakan suasana perayaan ini, kota purba emas yang dihiasi dengan pokok tangerin serta tanglung merah boleh disaksikan di LG2 Orange Concourse, di samping arca lembu keemasan yang didirikan di hadapan dataran tersebut untuk menyambut kehadiran pembeli-belah ke kota ini.

Pembeli-belah hanya perlu membelanjakan RM300 dalam dua resit (RM200 bagi Pemegang Kad Kredit HSBC) untuk menebus Set Ang Pow ‘Oxpicious’ oleh Sunway Malls.

Bagi perbelanjaan bernilai RM1,500 dalam dua resit (RM1,400 bagi Pemegang Kad Kredit HSBC) pula, pembeli-belah boleh menebus Set Teh ‘Prosperity’ bermaterialkan seramik yang lengkap dengan beg khas untuk menambah kelainan dalam sesi yumcha anda yang seterusnya.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Pyramid.


Sunway Velocity Mall

Dari 8 Januari hingga 28 Februari 2021, Sunway Velocity Mall mengalu-alukan anda semua untuk meraikan Happy ‘Niu’ Year dengan benih harapan baharu.

Di Main Atrium, Ground Floor, taburan syiling emas yang melambangkan limpahan kekayaan bakal disaksikan oleh para pengunjung. Sebuah arca Lembu keemasan bersaiz gergasi dan terletak di tengah-tengah atrium ini turut dihiasi dengan syiling emas sebagai simbol kemakmuran dan kekayaan.

Pembeli-belah juga dapat menebus ganjaran eksklusif sempena musim perayaan ini. Dengan membelanjakan RM300 (RM200 bagi Pemegang Kad Kredit HSBC) dalam dua (2) resit anda boleh menebus baucar F&B bernilai RM10 serta Set Ang Pow ‘Oxpicious’.

Bagi perbelanjaan berjumlah RM600 (RM500 bagi Pemegang Kad Kredit HSBC) dalam empat (4) resit, pembeli-belah boleh menebus satu Set Mangkuk Nasi khas berwarna emas.

Di samping aktiviti-aktiviti yang dianjurkan di pusat beli-belah ini, Sunway Velocity Mall juga telah beralih ke dunia maya dengan aktiviti yang didedikasikan untuk kanak-kanak, iaitu siri CNY Virtual Arts & Crafts yang boleh diikuti dari keselesaan rumah anda.

Alternatif ini membolehkan kanak-kanak berseronok dan memelihara keselamatan. Pembeli-belah yang merupakan ahli Sunway Pals dapat mengumpul 80 mata ganjaran Pals untuk menebus CNY Virtual Arts & Crafts Kit bagi anak-anak mereka di Sunway Pals Booth yang boleh ditemui di World of Sunway di aras pertama. Penebusan dihadkan kepada 50 pembeli-belah terawal setiap hari.

Video-video bengkel mingguan juga akan dimuat naik di Laman Facebook Sunway Velocity Mall sebagai panduan mudah untuk kanak-kanak.

Dengan mengongsikan hasil kraf di Facebook dan mengetag Sunway Velocity Mall, anda berpeluang untuk memenangi baucar beli-belah yang bernilai RM200. Dua (2) pemenang bertuah akan dipilih setiap minggu sepanjang lima (5) minggu secara berturut-turut.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Velocity Mall.


Sunway Putra Mall

Raikan Tahun Lembu ini bersama Sunway Putra Mall dari 8 Januari hingga 28 Februari 2021. Bagi menyambut musim perayaan kali ini, pusat beli-belah ini dihiasi dengan taman buluh yang berwarna-warni, menjurus ke pagoda merah setinggi 24 kaki yang diilhamkan oleh seni bina tamadun Cina, di samping arca lembu buatan tangan setinggi 6 kaki.

Pembeli-belah yang membelanjakan RM200 dalam dua (2) resit boleh menebus Set Ang Pow ‘Oxpicious’, yang juga boleh digunakan sebagai pemegang pelitup muka, atau menebus Pelitup Muka ‘Oxpicious’ dengan perbelanjaan RM350 dalam tiga (3) resit. 

Dalam Talian

Dengan menyahut seruan kerajaan untuk tinggal di rumah dan memelihara keselamatan umum, anda juga boleh berinteraksi dengan kami dalam talian untuk mencuba nasib dan bermain ‘38 Lucky Sticks’, iaitu permainan interaktif untuk memperoleh ‘tuah’.

Peserta akan dipilih secara rawak untuk memenangi hadiah-hadiah menarik selepas ‘Lucky Number of the Day’ dikongsikan di media sosial mereka.

*Anda juga boleh memanfaatkan peluang ini untuk mempelajari tentang 12 zodiak bagi tahun 2021 melalui ‘Garden of the Virtual Zodiac’ di laman web pusat beli-belah ini.

Bagi si cilik pula, cungkil bakat mereka dengan menyertai Chinese New Year Virtual Kids Crafts yang dianjurkan secara eksklusif untuk ahli Putra Junior Club dan Autsome. Kit seni dan kraf boleh ditebus secara percuma.

Para ahli boleh menyertai sesi tersebut menerusi laman Facebook Sunway Putra Mall pada setiap hari Sabtu. Bagi yang berminat untuk menjadi ahli, pendaftaran boleh dibuat untuk menikmati faedah-faedah seperti ini! Antara kit yang boleh ditebus ialah 3D Ox Art, Clay Art, Chinese Drum Kit dan banyak lagi!

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Putra Mall.


Sunway Carnival Mall

Sunway Carnival Mall meraikan Tahun Lembu dengan dekorasi arca lembu, syiling emas, serta tanaman untuk melambangkan kebingkasan dan kejayaan, ia boleh ditemui di dataran pusat beli-belah ini mulai 8 Januari hingga 21 Februari 2021.

Tahun Lembu kali ini hadir tepat pada masanya untuk memberi kita peluang untuk menjiwai sebuah permulaan baharu, serta keyakinan dan keazaman untuk mendepani tahun 2021 setelah menempuhi liku dan cabaran yang terbentang pada tahun lalu.

Bagi menambah seri perayaan kali ini, jangan lepaskan peluang untuk menebus Set Ang Pow ‘Oxpicious’ yang juga boleh digunakan sebagai pemegang pelitup muka, sekali gus mendukung inisiatif pembaziran sifar apabila anda membelanjakan RM88 (RM138 dengan kad kredit HSBC) dalam dua resit.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh membawa pulang set hadiah kecantikan serba eksklusif dengan membelanjakan RM388 (RM288 dengan kad kredit HSBC) mulai 22 Januari.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Carnival Mall.


Sunway Giza Mall

Di Sunway Giza Mall, saksikan dan amati dekorasi Happy ‘Niu’ Year di Centre Boulevard dari 8 Januari hingga 21 Februari 2021. Para pengunjung bakal disambut dengan perhiasan tanglung merah, yang melambangkan harapan serta tahun baharu yang diisi dengan keberkatan.

Anda juga boleh mengambil gambar dengan menggunakan Lembu Emas sebagai latar – namun pastikan penjarakan sosial diamalkan pada setiap masa.

Dan atas semangat keihsanan, pembeli-belah juga boleh mendermakan barangan yang tidak mudah rosak kepada Wishful Food Bank oleh Sunway Giza yang terletak di hadapan Village Grocer, bersertakan ucapan anda mulai 8 Februari hingga 21 Februari 2021. Item makanan yang dikumpul akan diagihkan kepada keluarga yang kurang bernasib baik.

Berbekalkan sifat kebingkasan dan ketekunan seperti yang dimiliki seekor Lembu, kita mampu menjurusi tahun 2021 dengan kejayaan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Giza Mall.


Sunway Big Box Retail Park & Sunway Citrine Hub

Nikmati kemudahan parkir percuma di kedua-dua pusat beli-belah!

Mulai 8 Januari hingga 28 Februari 2021, kunjungi Sunway Big Box Retail Park & Sunway Citrine Hub untuk menyambut ketibaan Tahun Baharu Cina. Ambil gambar bersama Oxpicious Golden Ox untuk mengundang kemakmuran dan tuah dalam hidup anda.

Berbelanja RM288 (RM188 bagi ahli baharu Sunway Pals) dalam 3 resit untuk menebus Set Ang Pow ‘Oxpicious’. Berbelanja RM388 dan ke atas (RM288 bagi ahli baharu Sunway Pals) dalam 3 resit untuk menebus Mainan Plusy ‘Oxpicious’.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook atau laman web Sunway Big Box Retail Park.

Sunway Malls ingin mengucapkan Selamat Tahun Baharu Cina!


[KREDIT: Sunway Malls]



Sunway Giza

Sunway Puta Mall


Sunway Pyramid

Sunway Velocity Mall

Sunway Big Box


,



ROALD Dahl’s The Witches, lovingly reimagined for the screen, brings us the kind-hearted Hero Boy in his quest to overcome diabolical witches, with help and support from Grandma and some friendly mice!

The movie will debut in Malaysia exclusively on HBO GO and On Demand on Astro on Friday, 29 January for fans to enjoy from the comfort of their own homes.

Here’s a behind-the-scenes look at what it took to create this visual movie masterpiece!


#1. Vintage Charm

The movie takes viewers back to the simpler times of 1960s, long before the intrusive presence of handphones and other digital gadgets. While the location was moved from its original European setting to Alabama in the US, the nostalgic tone of the book was achieved with the beautiful floral prints on Grandma’s dresses, kitchenware sourced almost entirely from the Southern United States and the corner store with its comprehensive inventory of authentic foods and household items, including 300 period torches from a private collector. They were so successful that Octavia Spencer aka Grandma said it reminded her of her own grandma’s home!


#2. Old World Architecture

The antebellum style with its bold Southern grandeur was heavily featured in the Grand Orleans Imperial Island Hotel where most of the story unfolds, with huge pillars, large balconies, dormers and gables. For the Grand High Witch’s bedroom suite, the lavish spread of pink damask, gilded mirrors and oversized wall lights evoked the rich feel of European royalty.


#3. Iconic Fashion Style

Well-dressed and glamorous, the witches are a sight to behold, with not a single wart in sight. Naturally, Anne Hathaway in the role of the Grand High Witch leads the pack with her beehive hair, heavy eye makeup and bold red lips. Her look pays tribute to the fashion icons of the 1960s, from Jackie O to Marilyn Monroe and Swedish-German supermodel Nena von Schlebrügge.

Similarly, the rest of the witches are styled with elegant gloves, perfectly matched outfits and smart shoes with perfectly coifed hair. It’s only thanks to one little boy and his loving grandma that we now know what those glamourous wardrobes hide!


#4. Prosthetic Power

Claws for fingers, toeless feet, hair of unrealistic proportions… to achieve all these dramatic looks, movie-makers had to call in the experts! A prosthetics team was responsible for creating and curating a range of looks and outfits to suit the escalation of the Grand High Witch’s evil plan. A total of six different looks were created just for Hathaway’s character, which included 17 bald caps, 22 pairs of “back of hands,” 198 finger extensions and eight pairs of feet. And that’s just for her! To complete the look for all 50 witches, the final count came up to 62 bald caps, 20 pairs of feet, 80 back of hand prosthetics and 350 finger extensions!

Fun Fact: The finger extensions kept sliding off the actors’ fingers during production, with some of them appearing in the most unusual places!


#5. Inner & Outer Beauty

In his books, Roald Dahl often draws parallels between a person’s inner and outer beauty, and it’s no surprise that this is also true in the portrayal of witches. While they all look strikingly beautiful, they hide darkness within and to reflect the darkness and evil of the Grand High Witch, her initially glamourous look gradually gets darker and darker. Even her wig, thanks to some extreme back-combing, gives the appearance of horns when viewed from the side! As Grandma says, “Evil. There’s no other way to describe them. Pure, unvarnished evil. That’s what witches are.”

Fun Fact: Anne Hathaway, who plays the Grand High Witch, grew up reading Roald Dahl books and loves how he respects the way children feel. Well, she’s played her role so well that children are sure to feel absolutely terrified!


#6. Pandemic Pains

Kristin Chenoweth, who played the mouse Daisy, was locked down in New York City while shooting was in progress. Since she couldn’t be on set, her boyfriend took matters into his own hands and transformed her closet into a studio, with her computer, tablet and handphone connecting her to the director, producers and animators so they could discuss her character and how she would bring Daisy to life, so that the animators could draw it in.


#7. “Dos theez sound rhight?”

Originally, the Grand High Witch was supposed to have a Scandinavian accent but Hathaway found it really difficult to create an intimidating presence with its light, musical quality. Instead, she went further back and discovered Old Norse, which hit the right notes when it came to sounding big, scary and dramatic. Even her fellow actors enjoyed it, with Stanley Tucci finding it extremely entertaining.


#8. Best Buddies, On-Screen and Off

Unlike what witches think – that all kids deserve to be turned into mice and exterminated – Jahzir Bruno and Codie Lei Eastick demonstrated the best of childhood qualities by becoming fast friends! Apart from attending lessons together, they also hung out in the evenings after each day’s shoot concluded.


Download the HBO GO app from App Store or Play Store on your device or access HBO GO via Astro or at https://www.hbogoasia.my/. HBO GO is available on Android TV, Apple TV, LG TV, Samsung Smart TV - and comes with AirPlay and Google Cast functionality.

Astro On Demand is available to all customers via the Ultra box or the Astro GO app. Additionally, Astro Movie Pack customers can enjoy HBO Go access at no additional charge.


[CREDIT: HBO]















15 Jan 2021

,


SETH Rogen stars in dual leading roles in the film An American Pickle premiering in Asia exclusively on HBO GO and HBO (Astro Ch411 HD) at 9pm on Saturday, 16 January.

Rogen stars as Herschel Greenbaum, a struggling labourer who immigrates to America in 1920 with dreams of building a better life for his beloved family. One day, while working at his factory job, he falls into a vat of pickles and is brined for 100 years.

The brine preserves him perfectly and when he emerges in present day Brooklyn, he finds that he hasn’t aged a day. But when he seeks out his family, he is troubled to learn that his only surviving relative is his great grandson, Ben Greenbaum (also played by Rogen), a mild-mannered computer coder whom Herschel can’t even begin to understand.

The film, which is released under HBO Max’s Warner Max label, is an adaptation of the 2013 New Yorker series Sell Out by Simon Rich. Directed by Brandon Trost and adapted by Simon Rich, view the trailer here.

"I couldn't be more thrilled to be partnering with HBO Max to release this film. We worked very hard and put as much of ourselves in this story as possible. We're very proud of the end result and we can't wait for people to get to see it," said Rogen.


Rogen, Evan Goldberg and James Weaver are producers for Point Grey. Executive producers are Rich, Point Grey’s Alex McAtee and Ted Gidlow.

Stream or download An American Pickle on HBO GO. Download the HBO GO app from App Store or Play Store on your device or access HBO GO via Astro or at https://www.hbogoasia.my/.

HBO GO is available on Android TV, Apple TV, LG TV, Samsung Smart TV - and comes with AirPlay and Google Cast functionality.


[CREDIT: HBO/Warner TV]

,



MALAYSIAN fans of Roald Dahl can breathe a sigh of relief as the highly-anticipated film, Roald Dahl’s The Witches, will finally be making its way to Malaysia premiering exclusively on streaming service HBO GO and On Demand on Astro on Friday, 29 January.

The release straight to HBO GO for this theatrical film will enable Malaysian viewers to enjoy the classic tale from the comfort of their own homes especially during these challenging pandemic times.

Reimagining author Dahl’s beloved story for a modern audience, Robert Zemeckis, the Oscar-winning director and master storyteller who gave us Forrest Gump, the Christmas classic The Polar Express, and the Back to the Future trilogy, the film tells the darkly humorous and heart-warming tale of a young orphaned boy who, in late 1967, goes to live with his loving Grandma in the rural Alabama town of Demopolis. 

As the boy and his grandmother encounter some deceptively glamorous but thoroughly diabolical witches, she wisely whisks our young hero away to an opulent seaside resort. 

Regrettably, they arrive at precisely the same time that the world’s Grand High Witch has gathered her fellow cronies from around the globe—undercover—to carry out her evil plans to turn the world’s children into mice.

The film stars Oscar winners Anne Hathaway and Octavia Spencer, Oscar nominee Stanley Tucci , with Kristin Chenoweth and award-winning comedy legend Chris Rock.  Newcomer Jahzir Kadeem Bruno also stars as the brave young hero, alongside Codie-Lei Eastick.

To fully bring Roald Dahl’s The Witches to life, Zemeckis is joined by a world-class team of filmmakers, including Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro and Kenya Barris who bring a fresh sense of humour along with warmth and the unexpected to the film which is sure to be enjoyed by the whole family.

Download the HBO GO app from App Store or Play Store on your device or access HBO GO via Astro or at https://www.hbogoasia.my/. HBO GO is available on Android TV, Apple TV, LG TV, Samsung Smart TV - and comes with AirPlay and Google Cast functionality.

Astro On Demand is available to all customers via the Ultra box or the Astro GO app. Additionally, Astro Movie Pack customers can enjoy HBO GO access at no additional charge.

[CREDIT: HBO]