Billie Eilish Bawa 'Hit Me Hard and Soft: The Tour' ke Pawagam dalam Sinema 3D, Mac 2026


BILLIE Eilish sekali lagi membawa penggemar lebih dekat dengan dunia muziknya di mana kali ini melalui layar pawagam.

Filem Hit Me Hard and Soft: The Tour (Live in 3D) yang dijadualkan tayang mulai Mac 2026, menawarkan cara baru menonton konsert jelajah dunia Billie dalam format 3D yang memukau dan sinematik.

Berbeza daripada rakaman konsert biasa, projek ini menampilkan kolaborasi dengan James Cameron, pemenang Academy Award, yang membawa kepakaran teknologi 3D untuk menangkap setiap gerak dan suasana pentas dengan perincian luar biasa, seolah-olah penonton berada di tengah-tengah aksi.

Trailer rasmi memperlihatkan gabungan detik pentas yang memukau, momen di belakang pentas, dan interaksi Billie dengan peminat, menekankan intensiti persembahan serta kedekatan artis dengan penonton.

Pengalaman Konsert yang Unik

Filem ini merakam bukan sahaja persembahan di atas pentas, tetapi juga sisi peribadi bintang berusia 24 tahun itu serta momen intim bersama peminat.

Kamera 3D digunakan untuk mencipta kedalaman visual yang memberi perspektif baharu pada setiap aksi dan gerak persembahan, menjadikan pengalaman menonton lebih hidup dan dinamik.

Gabungan teknologi, kreativiti, dan seni persembahan menjadikan filem ini satu docu-konsert yang benar-benar berbeza daripada yang lain.

Rakaman dibuat sepanjang siri jelajah dunia Hit Me Hard and Soft: The Tour, dari 29 September 2024 hingga 23 November 2025, meliputi lebih 100 persembahan di Asia, Eropah, Amerika Utara dan Oceania.

Kerjasama Billie dan James Cameron bukan sekadar gimik. 

Billie bersama peminat

Jelajah ini menjadi salah satu siri terbesar dalam karier Billie, sambil menyokong album studio ketiganya yang membawa tema lebih personal dan matang dari segi muzik.

Kerjasama dengan James Cameron memberikan filem ini nilai tambah yang unik. Pengarah terkenal Titanic dan Avatar itu memastikan setiap sudut pentas, ekspresi Billie, dan gerak persembahan dirakam dengan ketelitian tinggi, menjadikan pengalaman menonton lebih hidup dan berkesan, satu standard baharu bagi filem konsert.

Filem ini dijadualkan tayang di pawagam seluruh dunia pada 20 Mac 2026 melalui Paramount Pictures, dengan pilihan format seperti Dolby Cinema, RealD 3D, dan Premium Large Formats, memberi pengalaman menonton yang lebih mendalam dan realistik.

Dengan pendekatan docu-konsert yang inovatif dan rakaman 3D yang canggih, Hit Me Hard and Soft: The Tour (Live in 3D) dijangka menjadi salah satu rujukan utama dalam sejarah filem konsert. Ia bukan sekadar hiburan muzik, tetapi cara baru menikmati persembahan yang memadukan visual, bunyi, dan emosi penonton yang membuka dimensi baharu bagi pengalaman konsert di pawagam. - 7KLIK


ARTIKEL LAIN:


Post a Comment

0 Comments