Hot Posts

6/recent/ticker-posts

SHEILA MAJID UBATI RINDU PEMINAT DI SABAH
KERINDUAN peminat-peminat setia Datuk Sheila Majid di Kota Kinabalu, Sabah terlunas dengan kejayaan hebat konsert Sheila Majid Big Band Live In Kota Kinabalu.

Persembahandengan durasi dua jam tersebut berlangsung dengan kemeriahan dan gemilang dengan disaksikan sekitar 2500 para peminat yang membanjiri Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) seawal 6 petang.

Konsert tersebut dibawa ke Kota Kinabalu demi memberikan pengalaman berharga buat peminat Sheila di Sabah yang terlepas menyaksikan Konsert Sheila Majid Big Band Live In Kuala Lumpur di Dewan Merdeka, World Trade Centre Kuala Lumpur pada 18 Mac lalu.

Sheila Majid Big Band Live sebelum ini pernah dijayakan di Kuala Lumpur dan kerana sambutan yang hangat dan memberangsangkan telah membuatkan Firm Horizons selaku penganjur terpanggil untuk membawakan konsert hebat ini ke Sabah.

Sebahagian daripada hasil jualan tiket konsert tersebut turut disumbangkan kepada Yayasan Kebajikan Sabah (KYJ) bertujuan menyokong usaha murni mereka membantu masyarakat yang memerlukan.

Menurut Pengarah Urusan Firm Horizon Sdn. Bhd, Raymond Fang, pihaknya berbesar hati membawa konsert tersebut ke Sabah.

“Setelah mengambil kira semua faktor dan jumlah peminat Datuk Sheila Majid yang sangat banyak, kami di Firm Horizon Sdn. Bhd. sangat berbesar hati membawakan Konsert Sheila Majid Big Band yang mendapat sambutan cukup hangat di Kuala Lumpur pada Mac lalu dibawakan secara eksklusif kepada para peminat di Borneo, terutamanya di Kota Kinabalu.

“Penganjuran yang mendapat sokongan penuh daripada Pejabat Ketua Menteri ini berjaya direalisasikan kerana kami memperoleh permintaan yang tinggi dalam kalangan peminat yang terlepas menonton konsert Sheila Majid Big Band Live In Kuala Lumpur,” ujarnya.


Menerusi konsert tersebut, Sheila, 58, mempersembahkan 20 buah lagu termasuk lagu-lagu wajib yang sentiasa menjadi permintaan peminat seperti Pengemis Muda, Lagenda, Ku Mohon, Aku Cinta Padamu dan Sinaran.

Hadir mempesona dengan dua busana, celoteh Sheila di atas pentas sering dinanti-nantikan oleh para peminat selain kelunakan suaranya. Diringi para pemuzik hebat, konsert ini dikendalikan oleh Jennifer Thompson selaku Pengarah Konsert.

"Saya benar-benar gembira melihat kehadiran semua, full house dan menerima sokongan daripada rakyat Sabah, Kuala Lumpur, Brunei. Setiap individu berkumpul dan muzik menyatukan hati," ujar Sheila.


Konsert tersebut turut dihadiri tetaku kehormat yang terdiri daripada Yang diPertua Negeri Sabah Tun Juhar Mahiruddin, Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor, Menteri Kabinet Negeri dan Persekutuan lain.

Sheila turut mendendangkan lagu Wira Hatiku sebagai penghargaan buat barisan hadapan yang berjuang selama dua tahun membantu sewaktu pandemik.

Selain itu, penyanyi Warna tersebut turut mendedikasikan sebuah segmen dengan lagu-lagu medley Tan Sri P. Ramlee iaitu Aduh Sayang, Getaran Jiwa, Bunyi Gitar, Tiru Macam Saya dan Manusia sebagai  tanda peringatan terhadap lagenda gergasi tanah air kita yang telah membentuk landskap muzik negara.

Malam itu juga menyoroti legenda Malaysia, Jimmy Boyle, seorang komposer prolifik dan pemain piano jazz yang berasal dari Pulau Pinang.

Di bawah pimpinan pengarah muzik Mac Chew, ensembel virtuoso untuk konsert Sabtu lalu turut menampilkan Jenny Chin, Hanson Lee, Steve Thornton, Muhammad Khairul Aiman Mohd Radz, Ahmad Zapuwan Ismail Puasa, dan John Ashley Thomas.

Pasukan saksofon dikendalikan oleh Then Wan Ying, Chan Ching Shung, dan Kevin Choo, manakala bahagian trumpet dibarisi oleh Mohamad Firdaus Zainal, Wen Keng Foong, Chee Chow Ming, dan Ainul Basyirah Aznan.

Vokalis latar, Izzad Izzuddin Borhan, Norakmal Kamarulzaman, Widyzalilawati Hamzah Baswan, meminjamkan suara mereka untuk persembahan.

Ternyata konsert ini memberikan kenangan yang cukup manis bukan sahaja buat peminat tetapi pastinya buat Sheila Majid sendiri. 
Post a Comment

0 Comments