24 Jun 2021

JOM BERTINDAK SEGERA BERSAMA EJEN ALI


BERTINDAK SEGERA! Itulah kata semangat yang sering dilaungkan oleh Ejen Ali ketika menjalani misi baharu. 

Dalam situasi pandemik sebegini, laungan ini menjadi ikutan di kalangan anak-anak kita dalam menjalani kehidupan norma baharu.

Lebih menarik, kini Ejen Ali berpeluang melengkapi ejen-ejen cilik dengan produk-produk istimewa yang sudah menjadi resam situasi norma baharu mereka seperti pelitup muka, sabun mandian dan cecair pembasmi kuman.

Bagi Ejen Ali, sesiapa sahaja boleh menjadi wira dan tidak ada misi yang terlalu kecil! Dalam menyesuaikan diri dengan norma baharu yang memasuki tahun kedua ini, pelbagai usaha dilakukan oleh Ejen Ali untuk memastikan ejen-ejen cilik tidak berasa resah dan tertekan di rumah.

Pesanan khas dari Ejen Ali - sentiasa fokus dalam pembelajaran atas talian, terus kekal berada di rumah agar kekal selamat dan jikalau rasa kesunyian kerana tidak dapat bertemu rakan-rakan seperti biasa, bolehlah bertemu di atas talian dan sama-sama mencuba misi permainan mudah alih khas iaitu Ejen Ali: Agents Arena, Ejen Ali: Emergency dan Ejen Ali: MATA Training Academy yang tersedia untuk muat turun di Google Play and Apple App Store.  

Selain itu, ejen-ejen cilik juga boleh terus kekal di rumah dan bermain permainan papan Ejen Ali Misi Boot Camp dan permainan kad Ejen Ali Misi Alliance bersama keluarga tersayang.

Sepanjang lima tahun perjalanannya, Ejen Ali telah berkolaborasi dengan pelbagai jenama tersohor seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Mydin, PediaSure, Mamee Monster Biskidz, and Airasia.

Dalam usaha meningkatkan kesedaran kesihatan dan kebersihan di kalangan penonton cilik, Ejen Ali kini menjalinkan kerjasama dengan pengeluar produk kebersihan diri berjenama Dr. Mama, Carrie BacBuster and Durio untuk menyediakan rangkaian produk yang bersesuaian dengan kanak-kanak ketika pandemik Covid-19 sedang melanda.

Disember lalu, Ejen Ali bersama Dr. Mama telah mengeluarkan pelitup muka tiga lapisan fabrik antimikroba yang sedia dalam empat rekaan menarik yang diinspirasikan dari animasi pendek Ejen Ali berjudul Misi: Juang yang boleh didapati di YouTube.

Rangkaian pelitup muka dari Dr. Mama ini tersedia dalam saiz kanak-kanak dan juga dewasa, termasuk edisi khas yang sesuai dipakai wanita berhijab, boleh didapati secara atas talian menerusi http://ejenaligears.avana.asia/.

Ejen Ali dengan kerjasama Carrie BacBuster juga telah melancarkan pembungkusan baharu untuk sabun mandian yang dilengkapkan bersama cecair pembasmi kuman.

Produk sebegini pastinya membuatkan ejen-ejen cilik lebih seronok dalam menjaga kebersihan diri, apatah lagi dengan nama-nama bauan wangi seperti Smashing Strawberry dan Blasting Blueberry. Produk penjagaan peribadi ini boleh didapati di kedai-kedai utama sekeliling anda.

Sementara itu, kepada mereka yang lebih gemar mengenakan pelitup muka jenis pakai buang, Durio akan melancarkan pelitup muka empat lapisan dalam dua rekaan menarik yang menampilkan logo dan gambar karakter Ejen Ali.

Produk baharu ini dijangka mendapat sambutan hangat ramai kerana rekaannya yang menarik apabila dilancarkan pada bulan Ogos nanti.

Produk-produk menarik yang ditawarkan ini pastinya membuatkan ibu bapa lebih senang mendidik anak-anak mereka mengamalkan kebersihan kendiri, menggunakan pelitup muka dengan cara yang betul dan kekal selamat dari Covid-19.

Atas permintaan ramai juga, siri animasi popular Ejen Ali (musim 1) turut disiarkan kembali pada setiap Sabtu, pukul 11 pagi di TV3.

Kesemua episod Ejen Ali ini juga boleh didapati secara Video-on-Demand (VOD) menerusi pelantar penstriman video Disney+ Hotstar serta saluran YouTube rasmi Ejen Ali. 


[KREDIT: Media Prima Berhad]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan