SITI SALEHA, EXTREME ENDS DI HONG KONG


PERCUTIAN idaman seringkali dikaitkan dengan membeli-belah atau menikmati pemandangan pantai yang indah. Namun ada juga yang mahukan pengembaraan lasak ketika bercuti. 

Oktober ini, saluran hiburan aksi KIX HD (Saluran Astro 729) bakal menayangkan rancangan siri realiti terbaharu, Extreme Ends, yang memaparkan sisi berlainan kota Hong Kong yang jarang dilawati pelancong.

Dibintangi empat selebriti dari empat negara Asia Tenggara, Saleha mewakili Malaysia dan menyahut cabaran ini bersama suaminya Ahmad Lutfi Azhar. Pasangan yang baru menyambut ulang tahun perkahwinan pertama mereka ini gemar mengembara dan sesuai untuk mengalami aktiviti berlainan yang dipilih untuk Extreme Ends. 

Setiap episod akan menampilkan seorang selebriti bersama tetamu istimewa mereka menghadapi tema bertentangan yang ekstrem seperti “Tinggi dan Rendah” atau “Siang dan Malam”. Tema-tema ini akan memaparkan wajah Hong Kong yang jarang dilihat serta mempamerkan perbezaan ketara yang sangat menarik dan ciri khas Hong Kong yang bergaya.

“Kami berbesar hati dapat bekerjasama sekali lagi dengan Lembaga Pelancongan Hong Kong dan teruja untuk memberikan pengalaman baharu kepada penonton bagi melihat perbezaan ketara negara Hong Kong. 
"Penonton juga dapat mengenali dengan lebih dekat setiap selebriti yang terlibat kerana mereka akan ditemani orang tersayang sementara melalui aktiviti yang unik bersama. Secara tidak langsung, penonton akan berasa seperti turut bersama-sama mereka dalam pengembaraan di Hong Kong,” kata Betty Tsui, Naib Presiden Pengaturcaraan – KIX dan Thrill, Celestial Tiger Entertainment.  
“Kejayaan yang diraih oleh The Ultimate BROcation menambahkan keyakinan kami untuk sekali lagi menjalinkan kerjasama dengan Celestial Tiger Entertainment. Hong Kong terkenal sebagai destinasi pelancongan terpilih di kalangan penduduk Asia Tenggara dengan pelbagai pilihan untuk menjamu selera, membeli-belah, hiburan waktu malam dan acara hebat. 
"Selain itu, negara ini turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik serta tarikan alam semula jadi yang indah. Penampilan selebriti dari Asia Tenggara dalam siri ini akan memberikan inspirasi kepada penonton untuk menjelajahi tempat-tempat baharu di Hong Kong seperti penduduk tempatan,” kata Raymond Chan, Pengurus Serantau, Asia Tenggara, Lembaga Pelancongan Hong Kong.


Berkongsi pengalamannya menjayakan siri ini, Saleha berkata, “Memandangkan ini pengalaman pertama saya membintangi siri realiti pengembaraan, saya melakukan persediaan sebaik mungkin untuk siri Extreme Ends terbitan KIX HD ini. 

Namun apa yang saya lalui di Hong Kong sememangnya sesuatu yang sangat baharu bagi saya. Siapa sangka, Hong Kong mempunyai banyak aktiviti yang menarik dan unik. Kenangan yang paling saya tidak boleh lupa ialah pemandangan ketika mendaki pada waktu malam dan juga permainan pistol BB yang memerlukan saya memakai pakaian seragam askar. 

Seperkara lagi yang menarik ialah temu bual yang diadakan pada penghujung hari. Kami lebih mengenali antara satu sama lain sebagai pasangan suami isteri dan dapat belajar perkara baharu tentang diri masing-masing. Ini barulah pengembaraan sebenar!”

Untuk lebih banyak aksi menarik, jangan ketinggalan menyaksikan Extreme Ends yang akan ditayangkan secara eksklusif di KIX HD (Saluran Astro 729) pada 17 Oktober, setiap Rabu jam 9.30 malam! 

Extreme Ends diterbitkan oleh syarikat induk KIX iaitu Celestial Tiger Entertainment, pengendali persendirian saluran pan Asia terbesar yang diterbitkan khusus untuk hiburan Asia. Rancangan ini ditaja oleh Lembaga Pelancongan Hong Kong dan disokong oleh Harbour City.  [KREDIT: Kix HD]

Post a Comment

Previous Post Next Post