Hot Posts

6/recent/ticker-posts

DERHAKA CINTA JEBAT, BUKA TIRAI DRAMA ADAPTASI 2022 DI RTM


DRAMA
adaptasi novel Derhaka Cinta Jebat karya Cik Tet yang menampilkan gandingan pelakon utama Azlee Khairi sebagai Jebat Zulkarnain dan Elvina Mohamad (Aisyah Humairah) menjadi pilihan drama bersiri pembuka tirai 2022 di Radio Televisyen Malaysia (RTM). 

Mengisi slot Widuri di TV1, drama 26 episod yang turut dibintangi pelakon Ikmal Amry, Jasper Supayah, Faez Nick, Daniel Fong, Ikhwan Rosli, dan Nina Fazurina ini menemui penonton mulai 3 Januari ini, setiap Isnin hingga Khamis, pukul 6 petang.

Ia mengisahkan plot cerita yang semuanya berpunca kerana rasa dendam, salah faham dan ditambah pula dengan ego yang tinggi melangit, sanggup Jebat Zulkarnain menzalimi Aisyah Humaira isterinya sendiri. Bijaknya Jebat mengatur rancangan agar Aisyah jatuh cinta padanya hingga membawa kepada sebuah perkahwinan dengan niat ingin membalas dendam. Aisyah Humaira, suatu ketika dahulu pernah menjalinkan hubungan cinta dengan adik lelaki Jebat iaitu Tuah Iskandar.

Tanpa usul periksa teganya Jebat menjatuhkan hukuman sewenang-sewangnya tanpa memberi peluang kepada Aisyah untuk menjelaskan segala-galanya. Aisyah dituduh berlaku curang semasa dia berkasihan dengan Tuah dan menjadi penyebab musibah yang menimpa adik lelaki kesayangannnya.

Aisyah benar-benar kecewa. Jebat mendustai cintanya. Dia dinikahi Jebat bukan untuk disayang, dicintai sepenuh hati tapi Jebat punya agendanya sendiri. Misi Jebat hanyalah satu, melunaskan dendamnya dan membalas balik segala kesengsaraan Tuah yang kononnya dikhianati Aisyah dahulu.

Hati isteri manalah yang tidak kecewa. Bahagia yang diharapkan namun dibalas dengan derita sengsara oleh sang suami yang sangat dicintainya sepenuh hati. Aisyah semakin menderita, lalu dia mengambil keputusan untuk pergi meninggalkan Jebat bersama sekeping hati yang luka.

Mainan takdir, disaat segala kebenaran terbentang di depan mata, Jebat pula yang jadi penasaran. Menyesal kini tidak berguna, Aisyah semakin jauh membawa diri. Penyesalan kini menyeksa diri Jebat. Masih berkesempatan lagikah dia atau sudah terlambatkah untuk dia meraih sebuah kemaafan dan cinta Aisyah kembali?

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.[KREDIT: RTM]


Post a Comment

0 Comments