4 Jan 2018

JANNA NICK, AJAK SHIRO PENGACARA BARU MELODI


SEJURUS Awal Ashaari dan Muhammad Azmir Selamat atau AG mengumumkan pengunduran mereka sebagai pengacara Melodi, ramai yang tertanya-tanya siapa bakal menggalas tugas sebagai pengacara baharu untuk program infotainment paling popular ini? 

Musim baru Melodi kini bersiaran selama satu jam setengah pada setiap hari Ahad dari pukul 12.00 tengah hari hingga 1.30 petang dengan menggandingkan dua orang selebriti terkenal tanah air iaitu Janna Nick dan Ajak Shiro selaku hos baru. Selain itu, Melodi juga akan memperkenalkan tiga segmen baharu untuk kekalkan identitinya sebagai sebuah program yang ‘fresh’  dan hip.


Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Puan Zurina Othman, 

“Bukan mudah bagi kami untuk menentukan barisan pengacara baharu bagi Melodi yang sudah menjadi jenama yang kukuh dalam hati penonton. 

"Untuk memastikan Melodi sentiasa mendapat sentuhan baharu dengan perkembangan trend terkini, kami yakin Janna Nick yang namanya semakin melonjak naik mampu menarik lebih ramai penonton muda. 
 
"Manakala Ajak pula mempunyai potensi dalam bidang pengacaraan dan kami enggan melepaskan peluang keemasan ini untuk bekerjasama dengan selebriti yang versatil ini.  
“Selain itu, Melodi musim ini juga akan bersiaran selama satu jam setengah, di mana ia menampilkan beberapa segmen baharu yang membincangkan tentang segala isu tular dan sedang rancak dibualkan oleh orang ramai. 
"Kami berharap program infotainment popular TV3 ini akan menceriakan lagi hari Ahad para penonton dengan membekalkan isu-isu sensasi yang meliputi artis-artis dalam dan luar negara,” ujar Puan Zurina lagi.Tiga segmen baharu yang bakal diperkenalkan dalam program infotainment ini ialah ‘Cerita Sini, Habis Sini’, ‘Kecoh Netizen’ dan ‘Melodi Prihatin’, di samping tetap menyampaikan berita - berita sensasi dunia hiburan. 

Menerusi segmen Cerita Sini, Habis Sini, pihak Melodi akan menjemput artis-artis yang dilanda kontroversi atau terikat dengan gosip-gosip panas untuk menjelaskan hal sebenar.

Lebih menarik lagi, netizen turut menjadi sebahagian daripada program ini, di mana segala pandangan mereka di laman media sosial akan dikupaskan melalui segmen Kecoh Netizen. 
Bukan itu sahaja, Melodi musim ini juga akan menekankan sentimen kemasyarakatan dengan mengambil inisiatif untuk menjalankan program khidmat masyarakat yang akan dipaparkan di segmen Melodi Prihatin. 

Segmen ini akan menjadi sebuah platform bagi artis-artis untuk melakukan kebajikan dengan bertemu bersama kanak-kanak istimewa dan memenuhi impian mereka.

Melodi yang sudah bersiaran selama 24 tahun ini merupakan sebuah program terbitan Primeworks Studios dan diterajui oleh saudara Jamil Hassan sebagai Penerbit Eksekutif, manakala saudari Michelle Wee sebagai Penerbit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan