21 Jun 2018

GERAK KHAS RAYA, TEMUKAN ERRA FAZIRA, HISYAM HAMID


WALAUPUN sudah bertukar ganti dengan puluhan pelakon selama bersiaran, penonton tidak pernah jemu melihatnya. Itulah dia penangan rancangan Gerak Khas yang disiarkan RTM sejak belasan tahun yang lalu.

Hakikatnya bukan tugas yang mudah untuk mengekalkan kesetiaan penonton terus menyaksikan drama yang pada masa sama menjaga tata susila Polis DiRaja Malaysia (PDRM). Tentu sahaja formula yang dibuat oleh Datuk Yusof Haslam sejak awal menjadi. 

Khas sempena Aidilfitri ini, RTM menyiarkan teleraya Gerak Khas 2018 bertajuk Sarah yang disiarkan pada 22 Jun ini, pukul 8.30 malam menerusi saluran TV2. 

Istimewanya ia menampilkan gandingan pelakon Erra Fazira, Hisyam Hamid, Fiera Fendi, Dazrin Kamaruddin dan Marissa Yasmin.

Bertemakan penyiasatan dan pengorbanan Unit Gerak Khas, PDRM yang menjalankan tugas demi keamanan negara, ikuti perjalanan kisah watak utama iaitu seorang gadis bernama Sarah telah hilang semasa dalam perjalanan untuk berbuka puasa di rumah ayahnya, Hisham. 

Setelah Sarah tidak muncul, Hisham menelefon bekas isterinya, Aishah bertanyakan tentang anak mereka dan diberitahu bahawa Sarah telah dihantar ke Stesen LRT. 

Aishah mengadu tentang kehilangan Sarah kepada jirannya, ASP Jeslina dan diminta untuk bersabar. Selepas 24 jam Aishah telah melaporkan kehilangan Sarah kepada pihak polis.

Siasatan tentang kehilangan Sarah terus dilakukan. Insp. Sheera menemui petunjuk yang Sarah sering berhubung dengan seorang lelaki melalui pesanan ‘Facebook’ di komputer ribanya. Lelaki tersebut telah dijejaki dan dalam waktu yang sama Hisham telah menerima pesanan daripada telefon bimbit Sarah. Apabila polis berjaya mengesan lokasi penghantaran pesanan itu, Sarah sudah tiada di situ. 

Hisham dan Aishah mula menyalahi antara satu sama lain yang menyebabkan kehilangan Sarah. Selanjutnya Hisham menerima panggilan menuntut wang tebusan untuk pembebasan Sarah. Berdasarkan maklumat, polis berjaya mengesan serta menangkap suspek-suspek. 

Sarah selamat dan kembali kepada keluarganya. Semasa dalam tahanan Zakwan, suspek utama telah mendedahkan siapa sebenarnya dalang di sebalik penculikan Sarah.Teleraya Gerak Khas: Sarah
Tarikh Tayangan: 22 June 2018
Hari: Jumaat
Masa: 8.30 Malam
Saluran: TV2
Terbitan: Skop Production Sdn Bhd
Pelakon: Erra Fazira, Hisyam Hamid, Fiera Fendi, Dazrin Kamaruddin dan Marissa Yasmin.


[KREDIT: RTM]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan