5 Mei 2018

LADIES CAB, KONGSI CABARAN 3 WANITA


PADA masa kini, golongan wanita tidak wajar dipandang sebagai golongan yang lemah. Semakin ramai para wanita di luar sana yang sudah mampu berdiri dengan kaki sendiri tanpa bantuan golongan lelaki. 

Saksikan telemovie Ladies Cab yang memaparkan kegigihan tiga orang wanita untuk memulakan perniagaan. Bersiaran pada 6 Mei ini, pukul 10.05 pagi di TV1.

Telemovie arahan Nizam Abdul Rahman ini menampilkan lakonan hebat Wawa Zainal, Sherie Merlis, Sharisa Haris, Fiena Tajudin Dan Nadzmi Adhwa. 

Mengangkat kisah tiga orang wanita yang berhasrat untuk menubuhkan sebuah syarikat van pengangkutan khusus untuk pekerja wanita selepas mereka berhenti kerja. 
Dibah dan Dina diberhentikan kerja kerana tidak berpuas hati dengan keputusan yang dibuat oleh pihak majikan manakala Amy pula berhenti kerja setelah mengetahui majikannya tidak jujur dalam perniagaan. 

Kemudian Dibah dan Dina merancang untuk memulakan perniagaan mereka sendiri. Sementara itu Amy yang terdengar perbualan mereka terus menawarkan diri untuk turut serta dalam perniagaan yang dirancang oleh mereka.

Konflik bemula apabila bekas majikan Dina mengugut agar mereka tidak meneruskan perniagaan tersebut yang dikatakan memberi saingan kepada perniagaan sedia ada. Namun mereka tetap cekal dan persiapan dilakukan setelah mendapat pelanggan pertama. 

Dina pula tiba-tiba mengambil keputusan untuk berhenti dari syarikat tersebut dan keadaan menjadi huru-hara kerana Dina merupakan pemandu van. Akhirnya segala masalah tersebut dapat diselesaikan malah perniagaan mereka semakin berkembang maju dengan pembukaan pejabat dan van baru.Ladies Cab
Tarikh Tayangan: 6 Mei 2018
Hari: Ahad
Masa: 10.05 Pagi
Saluran: TV1 
Arahan: Nizam Abdul Rahman 
Pelakon: Wawa Zainal, Sherie Merlis, Sharisa Haris, Fiena Tajudin, Nadzmi Adhwa. 


[KREDIT: RTM]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan