15 Feb 2018

CINTA 3 SEGI SHUKRI YAHAYA


NOVEL-NOVEL cinta tempatan sering menjadi buah mulut peminat-peminat kisah cinta di Malaysia. Kini satu lagi drama adaptasi novel cinta telah ditayangkan di TV3. 

Tiada Arah Jodoh Kita, novel cinta hasil nukilan Ezza Mysara ini mempunyai pengikutnya tersendiri. Bagi adaptasi kepada drama, Syed Mohamad Taufik Syed Abd Jalil sebagai penulis skrip berjaya mengolah serta menggarap emosi keseluruhan cerita dengan baik.
Berkonsepkan kekeluargaan dan percintaan, Tiada Arah Jodoh Kita merupakan drama terbaru terbitan Primeworks Studios Sdn Bhd menerusi Slot Akasia TV3. Bersiaran pada setiap Isnin hingga Khamis, jam 7.00 malam bermula 13 Februari 2018, drama bersiri ini akan membuka mata penonton tentang kisah percintaan dan konflik kehidupan yang luar dari kebiasaan. Lebih menarik, bermula 2 Mac 2018, Slot Akasia akan ditayangkan selama lima hari seminggu bermula Isnin hingga Jumaat.

Barisan pelakon hebat dan berpengalaman juga turut membuatkan drama ini ditunggu-tunggu. Antaranya adalah Shukri Yahaya, Aprena Manrose, Hafeez Mikail, Erwin Dawson, Dian P. Ramlee, Mustaqim Bahadon, Azar Azmi, Livonia Ricky, Aleza Shadan, Azhar Amir, dan Farisha Irwayu.
Tiada Arah Jodoh Kita mengisahkan percintaan Afia Awliya atau Pia (Aprena Manrose) dalam mencapai kebahagiaan dalam kehidupan. Fayyad Syakir telah melamar Pia bagi pihak Megat Wakeel. Pada masa yang sama, abang kepada Wakeel, Megat Aathif (Shukri Yahaya) yang turut mengejar cinta Pia menghalang cadangan Wakeel untuk mengahwini Pia. 

Pia mengambil keputusan untuk mengahwini dan menjaga Wakeel yang menghidap kanser buah pinggang. Sejak itu, Bermulalah kehidupannya berhadapan dengan Aathif yang tidak dapat menerima Pia sebagai adik iparnya. Namun, ketelusan yang ditonjolkan Pia berjaya membuktikan mereka bahagia.
Pemergian Wakeel menyebabkan Pia mengalami kemurungan. Dia kini berhadapan dengan Fayyad yang kembali menagih cintanya. Manakala Aathif memutuskan untuk mengahwini Pia demi menjaganya.

Ke manakah arah jodoh Pia? Sama-sama kita nantikan Tiada Arah Jodoh Kita dalam slot Akasia gandingan Shukri Yahaya, Aprena Manrose, Hafeez Mikail dan Erwin Dawson pada setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 7.00 malam hanya di TV3! Tiada Arah Jodoh Kita
Hari: Isnin hingga Khamis
Masa: 7.00 Petang
Saluran: TV3 
Pelakon: Shukri Yahaya, Aprena Manrose, Hafeez Mikail, Erwin Dawson, Dian P. Ramlee, Mustaqim Bahadon, Azar Azmi, Livonia Ricky, Aleza Shadan, Azhar Amir, dan Farisha Irwayu.

1 ulasan:

  1. Tolong buat tiada arah jodoh kita 2 cerita ini sangt bes menyentuh emosi hati ....

    BalasPadam