21 Dis 2017

HAPPY NEW YEAR 2018: TV9 SAJI FILEM, DRAMA MENARIK


TAHUN 2017 bakal melabuhkan tirai bagi memberi laluan kepada tahun baru 2018. Bagi meraikan kedatangan tahun baru ini, TV3 telah menyediakan pelbagai filem dan drama menarik untuk tonton semua bermula hari ini, 21 Disember. 


Khamis, 21 Disember 2017

Songket Pak Andam, 9.30 malam – 11.30 malam
Mengisahkan Pak Zenal seorang lelaki berwatakan lembut, merupakan seorang bekas pak andam terkenal di kampung itu lebih 30 tahun. Dia sangat rajin membantu orang-orang kampung terutamanya dalam soal kenduri kendara. Dia amat ringan tulang terutamanya dalam soal masak memasak dan gubahan hantaran. 
PELAKON: Beego, Ika Nabila, Nasir Bilal Khan 


Sabtu, 23 Disember 2017

World War Z, 10.30 malam – 12.30 tengah malam
Mengisahkan seorang bekas pekerja Bangsa-Bangsa Bersatu (United Nations) bernama Gerry Lane yang telah menjelajahi seluruh dunia dengan tujuan untuk mencegah wabak virus Zombie daripada merebak.
PELAKON: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz


Ahad, 24 Disember 2017

Mama, 10.00 malam – 12.30 tengah malam
Han Seung-hee ialah pelukis yang berjaya dan dia gembira membesarkan anaknya, Heu-roo sendirian. Selepas disahkan menghidap penyakit kronik, Seung-hee berubah fikiran supaya Geu-roo dijadikan anak angkat oleh keluarga yang baik apabila dia meninggal dunia. Jadi dia cuba bertanyakan pada bekas teman lelakinya, Moon Tae-joo dan kesudahannya SeungHee berkawan dengan isteri Tae-joo, Seo Ji eun. Pada  masa yang sama, seorang jurugambar muda, Gu Ji-sub jatuh cinta dengan Seung-hee.
PELAKON: Uhm Jung-Hwa, Lee Hyung Suk, Jang Hang-Seon, Yu Hae-Jin


Isnin, 25 Disember 2017

Yang Mana Satu, 8.30 malam – 10.30 malam
Mengisahkan Azhar yang mempunyai 2 orang kekasih. Seorang bernama Mira dan seorang lagi Cik Gayah. Dia memikat gadis dengan berlagak seperti orang kaya. Tapi, apa yang jadi apabila gadis-gadis yang dipikat tu anak-beranak? Penipuannya berakhir apabila Cik Gayah, ibu kepada Mira juga adalah kekasihnya.
PELAKON: Fattah Amin, Puteri Najuwa, Maria Farida 

Mission Impossible: Ghost Protocol, 10.30 malam – 12.30 tengah malam
Dituduh atas serangan pengganas di Kremlin, Ethan Hunt (Tom Cruise) dan seluruh agensi IMF disingkirkan oleh kerajaan A.S., sementara presiden memulakan Protokol Hantu. Mereka dipaksa pergi “off the grid” - dibiarkan tanpa sumber atau sokongan - Hunt harus menyelamatkan nama agensi dan mencegah serangan lain. Perkara bertambah rumit, Ethan mesti menjalankan misi yang mustahil bersama sekumpulan kumpulan pelarian IMF yang motifnya sudah diketahui.
PELAKON: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg


Selasa, 26 Disember 2017

Fast & Furious 6, 10.30 malam – 12.30 tengah malam
Sejak Dom (Vin Diesel) dan Brian (Paul Walker) merompak besar-besaran di Rio menjadikan mereka dan kru mereka sangat kaya, mereka telah berpecah di seluruh dunia; Walau bagaimanapun, mereka masih harus hidup sebagai pelarian, tidak dapat pulang ke rumah mereka. Sementara itu, Ejen Hobbs (Dwayne Johnson) telah menjejaki sekumpulan pemandu mata duitan terhebat yang mana menerima arahan daripada seseorang yang Dom kenali. Tidak dapat memberkas mereka sendirian, Hobbs meminta Dom dan krunya untuk membantunya sebagai pertukaran pengampunan penuh untuk mereka.
PELAKON: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson


Rabu, 27 Disember 2017

Bedah Tong Gas, 9.30 malam – 11.30 malam
Ayah Bedah telah mewasiatkan perniagaan tong gasnya kepada satu-satunya anaknya, Bedah. Sejak itu Bedah mengusahakan perniagaan ayahnya itu. Bermacam-macam cara digunakan oleh Bedah untuk memajukan perniagaan tong gasnya itu termasuk pemasaran di FB dan sebagainya. Bedah sering mendapat usikan daripada Zamree dan Ucop.
PELAKON: Noorkhiriah, Syanie, Jalil Hamid, Bell Ngasri, Joey Daud


Khamis, 28 Disember 2017

Apabila Isteriku Melatah, 9.30 malam – 11.30 malam
Krisya, seorang gadis cantik dan bijak tetapi mempunyai kelemahan suka melatah. Penyakit latahnya diwarisi dari arwah neneknya. Namun Edry berasa terhibur dengan keistimewaan Krisya dan hendak memperkenalkan Krisya kepada keluarganya. 
PELAKON: Zoey Rahman, Chacha Maembong, Mahmud Ali Bashah, Aznah Hamid


Jumaat, 29 Disember 2017

Puss In Boots, 5.00 petang – 7.00 malam
Sebelum menemui Shrek, Puss in Boots (Antonio Banderas) - hanya seorang pahlawan yang dikenali kerana menyelamatkan seorang wanita dari lembu jantan - dibuang ke luar bandar kerana disyaki merompak bank, walaupun penjahat sebenar adalah rakannya, Humpty Dumpty (Zach Galifianakis). Walaupun masih ada permusuhan di antara mereka, Puss dan Humpty berkumpul semula untuk mencuri angsa yang menelurkan telur emas. Turut menyertai untuk pengembaraan sembilan hayat adalah pencuri kucing terkenal, Kitty Softpaws (Salma Hayek).
PELAKON: Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis


Sabtu, 30 Disember 2017

Men In Black II, 8.30 malam – 10.30 malam
Kay dan Jay bekerjasama sekali lagi untuk melindungi bumi ini daripada makhluk jahat. Ketika mereka sedang membuat siasatan terhadap sebuah kes jenayah, Jay telah mendapat tahu tentang plot jahat Serleena, mahkhluk asing yang menyamar sebagai seorang model. Hanya seorang sahaja yang boleh membantu Jay untuk menewaskan Serleena, iaitu bekas pasangannya – Kay.
PELAKON: Tommy Lee Jones, Will Smith, Lara Flynn Boyle, Rip Tom 

Men In Black III, 10.30 malam – 12.30 tengah malam
Seekor makhluk asing telah membunuh Ejen K sewaktu muda pada tahun 1969, dan ini menyebabkan garis masa berubah dan meletakkan bumi dalam bahaya. Ejen J harus mengembara ke masa lalu untuk menyelamatkan Ejen K dan seluruh dunia.
PELAKON: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin


Ahad, 31 Disember 2017

Upin Ipin: Geng Pengembaraan Bermula, 6.00 petang – 8.00 malam
Jejak kaki yang ganjil dan suara-suara yang ngeri cumalah sebahagian daripada perkara-perkara yang menakutkan para penduduk Kampung Durian Runtuh. Terdapat cerita-cerita bahawa ada seekor makhluk ganas yang berkeliaran di hutan pada waktu malam.Tiada sesiapa yang berani untuk mencari benda tersebut, sehinggalah Badrol dan Lim yang sedang bercuti di kampung itu bertembung dengan punca misteri itu sendiri. Sekarang terpulanglah kepada kedua-dua lelaki tersebut bersama rakan-rakan baharu mereka: Rajoo yang boleh berkomunikasi dengan haiwan, Ros si jelita kampung, serta adik-beradik kembar Upin dan Ipin yang nakal, melangkah masuk ke dalam perjalanan yang penuh aksi, kembara dan misteri.
PELAKON: Nur Fathiah Diaz, Balqis Fadhullah Lee, Kee Yong Pin

Guardian of The Galaxy, 8.30 malam – 10.30 malam 
Pengembara angkasa Peter Quill (Chris Pratt) yang mementingkan diri mendapati dirinya diburu oleh  pemburu upahan selepas dia mencuri sebuah orb yang diingini oleh Ronan, seorang penjahat yang berkuasa. Untuk menghindari Ronan, Quill terpaksa membuat perjanjian dengan empat manusia yang tidak disenanginya namun mempunyai kuasa elemen yang berbeza: Rocket Raccoon si pembawa senjata, si manusia yang menyerupai pokok Groot, Gamora yang misterius, dan Drax the Destroyer yang penuh dendam. Tetapi apabila dia mendapati kuasa sebenar orb dan ancaman kosmik yang ditimbulkannya, Quill mesti menggabungkan kumpulannya yang berbeza kuasa dan elemen untuk menyelamatkan alam semesta.
PELAKON: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

A Company Man, 10.30 malam – 12.30 tengah malam
Seorang bintang yang sudah tidak popular (Lee Mi-youn)  menjadi alasan kepada pembunuh kontrak (So-Ji-sub) untuk berhenti dari bisnes pembunuh upahan.
PELAKON: Ji-seob So, Mi-yeon Lee, Do-won Kwak


Isnin, 1 Januari 2018

Oops, Terlebih Pulak!, 8.30 malam – 10.30 malam
Adrie terpaksa menerima hakikat isterinya, Thia yang mahu menyambung pengajian di Korea. Ketika berada di negara itu bersama isterinya, Adrie bertemu dengan Murni yang mengajarnya menguasai bahasa Korea. Gadis itu juga ingin mengubah penampilan Adrie mengikut gaya jejaka di negara berkenaan. Namun, hubungan akrab kedua-dua rakan itu menyebabkan Thia cemburu, seterusnya timbul konflik antara pasangan suami isteri terbabit.
PELAKON: Saharul Ridzwan, Uqasha Senrose, Nad Zainal

Tiada ulasan:

Catat Ulasan